Dragi tovarasi si pretini, se cam grabesc lucurile … asa, impinse pe la spate.

Dupa cum videti, pana si mamaliga hexplodeaza. De fapt era destul de clar ca va exploda, de vreme ce i s-a bagat un stick de dinamita in poponeata si s-a aprins fitilul- scuzati-mi frantuzeasca.

Daca stam sa ne gandim bine, ar fi fain daca am mai avea macar mamaliga pentru ghiozdan, asa explodata cum este, de vreme ce preturile halelii o vor lua pe Calea Lactee in sus, tot mai sus, alimentate cu motorina din Iran.

Hintre timp, piratii tuci fac nazuri la datul cipriotilor cu tirbusonul in rezervele din Marea Mediterana, pentru ca ar dori si ei o parte din miere. Singura problema este hursuletul nordic, Martinel, care nu este de accord si va da de pamant cu agarenii.

Iaca, asa se va intregi tabloul pentru noi: revolte interne, preturi exorbitante si razbel regional (care va deveni global in hepisodul urmator).

Nici nu trebuie sa mai fie razboi, pentru ca ceea ce vom avea de infruntat intern va fi de ajuns. Razboiul este bomboana de pe coliva. Un cutremur, ceva, radiatii helectromagnetice (naturale sau artificiale) plus autonomii ale tinuturilor secuiesti si nesecuiesti ar fi prea de tot … cam cat doua-trei colive. Suna incredibil … dar … posibil.

A trecut vremea dragalaseniilor si aluziilor, a apropourilor si a parerilor. Acum totul este pe fata. Singurul lucru ramane supravietuirea morala si fizica a familiilor si a persoanelor.

Cred ca se stie ce familii sunt cele mai organizate si unite familii, nu? Haoleu, familiile tiganesti desigur – veni un raspuns prietenos din sala.

Iaca asta propun si eu … sa devenim o familie de tigani… o MARE familie de tigani … un clan.

Chiar in ceasul al 12-lea mai este vreme. Minutarul ticaie, dar inca nu a batut gongul. Inca se mai poate face cate ceva: un spovedit, ceva cetit, ceva provizii si ceva vorghit cu cei din clan. Inca ne mai putem organiza.

Numai asa vom putea rezista asaltului haotic a dictaturii ce va sa vina, care are ca singur scop destabilizarea omului din toare punctele de vedere – ordo ab chao si toate cele.

No ase dragii mosului … me duc si eu pe plantatie, ca mult mai am de cules. Sclavii fericiti nu termina niciodata munca. Ce, parca Sisif a avut pauza?

Ia mai manati mai …

Rrromanul mioritic